Zoeken
  • Leanne Witteveen

Waarom een blog?

Welkom op de Take it Laesie site!

Na twee jaar social media te gebruiken om anderen te motiveren heb ik nu eindelijk de keuze gemaakt om een blog te schrijven. Waarom? let me explain..


Sinds november 2015 heeft Niek een dwarslaesie, naast dat dat al een hele heftige gebeurtenis is.. kwam er ook nog eens twee keer kanker bij in de mix.

Terwijl wij bezig waren met overleven, ging het gewone leven gewoon door.

Ik zat in het laatste jaar van mijn HBO studie en was bezig met mijn scriptie.


Misschien was het wel te verwachten.. misschien had ik gewoon pech; na het afstuderen kreeg ik in oktober 2016 een burn-out. Met Niek ging het gelukkig langzaam beter.

We hebben de tijd nodig gehad om aan het 'nieuwe' leven te moeten wennen.


Take it Laesie kwam toevallig op ons pad, toen wij in de zomer van 2017 onze eerste reis gingen maken sinds de dwarslaesie. We hadden een teamnaam nodig en zoals meer grandioze ideeën; heb ik de teamnaam in de badkamer bedacht. Take it easy met een dwarslaesie.

Door de overweldigende reacties - van met name ongeloof en bewondering - hebben wij een social media account aangemaakt zodat mensen onze reis konden gaan volgen.

Dit werd een succes!


Niek en ik waren beide nog bezig met (eigenlijk gek) ons eigen helingsproces. De motivatie om er echt iets mee te doen was er, de energie nog niet.

In de zomer van 2018 wéér een awesome roadtrip gemaakt. Veel gevlogt, absoluut de intentie om alles te gaan delen. Tot wij weer terug kwamen en eigenlijk twee dingen tegelijkertijd gebeurde: 1 - Wij kwamen in augustus terug en kregen in september ineens een huisje

2- Niek zijn zenuwpijn nam ontzettend snel toe.

Nummer twee heeft ons leven tot april 2019 compleet beïnvloed.


De pijn en zijn morfine gebruik waren beide niet te handelen. Eigenlijk stond alles in teken van die k*t pijn. Kon Niek werken? Konden we slapen? Konden we een dagje weg? Konden we beide eten? Lukte het om te douchen? De pijn bepaalde wat er ging gebeuren. In januari is Niek geopereerd, hij heeft een neurostimulator gekregen. Zie filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=cYY5_eh4_lc&t=232s

Na de operatie mocht hij drie maanden bijna tot niets. Er stond een ziekenhuis bed in de kamer en thuiszorg kwam gemiddeld vier keer per dag.

Good news: HET WERKT. Hij heeft 80% pijnvermindering.

Sinds mei/juni van dit jaar is hij samen met een arts bezig met het afbouwen van zijn medicatie. Ook dit gaat erg goed. Hij wordt langzaamaan weer zichzelf.Lang verhaal kort, nu is eindelijk het moment daar dat wij ons allebei in kunnen gaan zetten voor wat wij belangrijk vinden: Take it Laesie.


Met deze blog/site gaan wij laten zien hoe ons leven er eigenlijk echt uit ziet. Waar wij tegen aan lopen (hah lopen), wat de mogelijkheden zijn, hoe wij met de situatie omgaan en nog veel meer. Natuurlijk staan wij altijd open voor suggesties en tips!

Dus heb je vragen of wil je juist van een bepaald onderwerp meer weten, stuur een berichtje!


Tot snel!

Leanne0 keer bekeken
 

©2019 door Take it Laesie. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now